Näytelmäseurue Palkolliset

Seurasaaren Ystävät ry:n näytelmäseurue Palkolliset tuottaa vuosittain kaksi näytelmäproduktiota Seurasaaressa. Kesällä esitettävä koko perheelle soveltuva näytelmä on kestoltaan 30-45 minuuttia ja joulukuussa Seurasaaren Joulupolulla esitettävä, lapsille suunnattu joulunäytelmä on kestoltaan 10-15 minuuttia.

Näytelmät käsikirjoitetaan, ohjataan, tuotetaan ja esitetään Palkollisten voimin. Useana vuonna näytelmiin on myös sävelletty ja sanoitettu musiikkia. Näytelmät sijoittuvat eri aikakausille, useimmiten 1800-luvulle. Näytöspaikkana toimii vaihtuvat museotalo tai –pihapiiri. Tavoitteenamme on saada menneisyys elämään ulkomuseossa.

Puvustus ja tarpeisto järjestetään yhteistyössä Palkollisten, Seurasaaren ulkomuseon ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Näytelmien aiheet pohjautuvat Suomen historiaan sekä suomalaiseen kansanperinteeseen ja mytologiaan, näytelmien tapahtumat ja henkilöhahmot ovat kuitenkin kuvitteellisia.

Teemme perusteellista taustatyötä, pyrimme autenttisuuteen ja esittelemme samalla suomalaista kansankulttuuria aidossa ympäristössä.

Vuonna 2018 kesänäytelmä käsitteli elämää pohjanmaalaisessa maalaispitäjässä sekä Suomen ensimmäisiä naislääkäreitä.

img_0657

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: