Seurasaaren ystävät ry.

Seurasaaren ystävät on museonystävien yhdistys, joka tekee Seurasaarta tunnetuksi ja eläväksi. Seurasaaren ystävät ry järjestää jäsenistölleen monipuolista ja mielenkiintoista ohjelmaa.

Talkoot ja Leppälän muru

Seurasaaren ystävänä saat olla mukana myös tekemässä Seurasaarta! Seurasaaren ystävät ovat olleet mukana pärekattotalkoissa, ympäristönhoidossa sekä rakentaneet ja maalanneet museorakennuksia ja aitoja punamultamaalilla. Kesäisin viljelemme Leppälän mökin ”murulla” perinnekasveja yhdessä Maatiainen ry:n kanssa. Myös Joulupolun havuköynnökset ja Seurasaarisäätiön juhannusjuhlien koristelu on tehty talkoilla, joten tekemistä löytyy moneen makuun.

Opastetut retket

Seurasaaren ystävät ry. on järjestänyt jäsenilleen opastettuja retkiä lähiympäristöön, mm. Pukkisaaren rautakautiseen kauppakylään, Sagalundin ulkomuseoon Kemiön saarelle, Urajärven kartanolle, Turun linnaan, Porvoon museoihin sekä ulkomuseoihin Ruotsissa ja Virossa.

Olemme tutustuneet syvemmin myös Seurasaareen Museoviraston tutkijoiden ja rakennuskonservaattoreiden opastuksella. Seurasaaren kasvi- ja eläinkuntaan olemme tutustuneet biologien kuten lintu- ja lepakkotutkijoiden johdolla. Tiesitkö, että Seurasaaressa on enemmän lepakoita kuin missään muualla Helsingissä?

Näytelmäprojektit

Seurasaaren ystävänä voi ilmaista itseäsi! Ystävien näytelmäseurue Palkolliset käsikirjoittaa ja toteuttaa vuosittain kesänäytelmän sekä joulunäytelmän Joulupolulle yhteistyössä ulkomuseon ja Joulupolku ry:n kanssa. Uusia näytelmiä syntyy joka vuosi. Kesänäytelmiä on esitetty osana Taiteiden yön ohjelmaa.

Keskustelutilaisuudet

Seurasaaren ystävät pyrkivät aktiivisesti kehittämään Seurasaaren eri toimijoiden (kaupunki, museo, säätiö, valtio) välistä yhteistyötä. Tavoitteen edistämiseksi järjestämme kehitys- ja keskustelutilaisuuksia em. toimijoiden kanssa.

Seurasaari Soi!

Seurasaaren ystävien jäsenet on tukemassa vuodesta 2007 lähtien järjestettyä Seurasaari Soi -tapahtumaa.  Tapahtuma on kerännyt alusta lähtien runsaasti yleisöä ja myönteistä huomiota. Suomen merkittävin ulkomuseo ansaitsee perinteitä kunnioittavan kansanmusiikkifestivaalin.

Oma toimitila

Yhdistyksellä on Seurasaaressa oma toimitila Oravanpesä. Tilassa yhdistys järjestää kokouksia ja tapahtumia, lisäksi siellä harjoitellaan kesän ja joulun näytelmiä sekä säilytetään yhdistyksen tarpeistoa ja työvälineistöä keskitetysti.

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑