Seurasaaren vapaaehtoistoimijat ahtaalla

Koronapandemia on kurittanut yhdistyksiä, joiden aktiivisuus ja jäsenmäärät laskevat, kun ihmiset eivät uskalla liikkua ja toimia yhdessä. Tästä on seurannut se, että sekä Seurasaaren ystävät ry. että Joulupolku ry. ovat joutuneet luopumaan Seurasaaren vuokratiloista. Joulupolun järjestäminen vaikeutuu ja ystäviltä häviää toimitila.

Helsingin kaupunki on suunnannut korona-ajan erikoistuet lähinnä taiteilijaryhmille. Yhdistyksiä ei juuri huomioida, mistä seuraa, että joukko kulttuuria ja vapaaehtoistyötä harjoittavia yhdistyksiä ajautuu ahtaalle. Tilanteeseen tulisi löytää luova ratkaisu.

Seurasaaressa keskeiset viralliset toimijat, Seurasaarisäätiö ja Museovirasto, ovat kaupungin ja valtion rahoittamia. Ilman yhdistyksiä Seurasaaren elävöittäminen ja tapahtumatarjonta kuitenkin köyhtyy merkittävästi. Vapaaehtoisissa on voimaa, tekemisen iloa ja luovuutta, mitä virkamiehiltä ei voi edes edellyttää. Heillä on eri vastuut ja toimintakulttuuri.

Seurasaaren joulupolku on jo 25-vuotias traditio, joka on toiminut esimerkkinä suomalaisille joulupoluille ympäri maan. Toivottavasti kaupunki huomioisi paremmin myös yhdistystoimijat ja tulisi vastaan joko ylimääräisellä yhdistyksille suunnatulla korona-tuella tai vuokranalennuksilla.

Kommentointi on suljettu.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: