Joulupolku jatkuu joulunpyhiin asti

Hei Seurasaaren ystävä!

Tänä vuonna Seurasaaren joulupolku ei järjestetä perinteisellä tavalla, vaan saaressa on useita omatoimisia tehtävärasteja, ja Joulupolun nettisivulta ja Facebook-ryhmästä löytyy laulu-, satu-, ja tehtävä -tervehdyksiä. https://www.joulupolku.fi/

Joulupolun reitillä on runsaasti koristeita, kuten piparkakkuja, tähtiä, lumihiutaleita, led-valosarjoja ja tietenkin tonttuja. Tonttuja löytää etenkin museotalojen, kuten Iisalmen pappilan ja ns. Hiltusen talon ikkunoista.

Joulupolun perinteisen reitillä marttojen kutomat, puihin ripustetut kaulaliinat vihjaavat, että lähellä saattaa olla jotakin hauskaa:

  • Saareen saapuvia tervehtivät perinteiset joulukranssit ja tarkkasilmäinen löytää sillanpielestä lumisateen tunnelmaa. Heti saareen päästyäsi voit käydä ottamassa talvisen kuvan tintamareskilla.
  • Joulupolun villit pikkutontut ovat livahtaneet museotaloihin ja kurkistelevat uteliaina ikkunoista – laskekaa kuinka monta tonttua löydätte kävelyretken aikana?
  • Karunan kirkon ja Niemelän talon ohi kulkevalla reitillä on vuosien mittaan nähty monenlaisia upeita piparkakkunäyttelyitä. Mutta millaiset piparkakut kestävät kosteita kelejä vettymättä? Vastauksen löydät aitoista.
  • Juhlakenttää lähestyttäessä löytyy tien laidasta joulukuusia, jotka ovat kovin apeina ilman asiaankuuluvia koristuksia. Askarrelkaa kotona jokin oma joulukoriste ja ripustakaa se kuuseen yhteiseksi iloksi!
  • Juhlakentällä kohoaa perinteiseen tapaan komea havukota, jonka jouluinen tuoksumaailma vie hetkessä joulun tunnelmaan!
  • Tonttujen taitorata on monena vuonna ollut lasten suosikki reippaine rastitehtävineen. Tänä vuonna tutulle paikalle on viritetty heijastinrata – löydätkö taskulampun valokeilassa kaikki heijastimet ja kuljet radan läpi? Ota oma taskulamppu mukaan kävelylle!
  • Näytkö kirkkaasti joulukuisessa pimeässä? Ennen kuin palaat saaren syleilystä liikennöidyille reiteille, pistä merkille Selkämän ja Hallan talojen välisellä reitillä kohoava komea heijastinkuusi. Jos sinulla ei ole vielä omaa heijastinta, voit napata kuusesta yhden mukaasi tai tuoda siihen kotoa ylimääräiset heijastimet muiden hyödyksi.

Cafe Mieritzin ja juhlakentän kioskin aukioloaikoina lapset voivat käydä hakemassa niistä oman Joulupolun postikortin. Postikortteja on jaossa kassalla ja niitä on varattu 1 per lapsi. Juhlakentän kioski sekä Kahvihuone Mieritz ovat avoinna la-su ja arkipyhisin klo 11-16. (Tarkemmat tiedot löydät Seurasaarisäätiön sivuilta)

Lisäksi Helsingin kaupunki toimittaa puita Juhlakentän grillipaikalle, jossa voi retkeillessään grillata omia herkkuja. Muistathan kuitenkin huolehtia hyvästä käsihygieniasta, pitää riittävää turvaväliä ja välttää pärskimistä – jos yskittää suojaa suusi yskimällä hihaasi tai kertakäytöiseen nenäliinaan. Kioskeissa on syytä suosia korttimaksamista ja jäädä kotiin, jos tunnet itsesi sairaaksi. 

Rauhallista Joulua.

Miika, puheenjohtaja

Seurasaaren ystävät ry.

Kommentointi on suljettu.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: