Vanhat viljat elävät -tapahtuma Seurasaaressa perjantaina 17.8.

Tervetuloa kuulemaan viljelijöiden, leipureiden, tutkijoiden ja kuluttajien puheenvuoroja vanhojen viljojen tuotannon ja kulutuksen noususta pe 17.8. klo 11:30-16:30 Leppälän torpalla ja Iisalmen pappilassa.

Tapahtumassa tutustutaan vanhoihin viljoihin Suomessa ja Euroopassa, käsitellään vanhojen viljojen ympäristö- ja terveyshyötyjä sekä mahdollisuuksia uudistaa suomalaista ruokakulttuuria ja vahvistaa tuotannon omavaraisuutta.

Lisäksi tapahtumassa kerrotaan työstä, jota Maatiainen ry ja eurooppalainen CERERE-hanke tekevät vanhojen viljojen säilyttämiseksi ja kulutukseen saamiseksi.

Ohjelmaan sisältyy esityksiä, maistiaisia ja keskustelua. Esitysten välillä voi tutustua Leppälän torpan peltolohkolla kasvaviin vanhoihin viljoihin (mm. tattari, musta kaura ja kuoreton ohra).

Ohjelma perjantaina 17.8. klo 11:30 – 16:30

Klo 11:30 Vanhat Viljat Elävät -tapahtuman avaus, Minna Mikkola

Maatiainen ja muinaisten siementen tulevaisuus, Maija Manninen, Maatiainen ry

Elämäntyönä maatiaisviljojen suojelu, Timo Rantakaulio, Helsingin yliopisto

Vanhojen viljojen nousu markkinoille, Minna Mikkola, Helsingin yliopisto, Ruralia Instituutti

Hapanjuurileipätrendin vaikutus maatiaisviljojen kysyntään, Eliisa Kuusela, Leipäpaja

Vanhojen viljojen potentiaali nykyviljelijälle, Reijo Käki, luomuasiantuntija

Suomalainen kaskiruis, Annika Michelson, Hämeen Ammattikorkeakoulu (HAMK)

Suomi tukee alkuperäiskasvilajikkeiden säilymistä, Kaarina Paavilainen, Evira

Esitykset pidetään n. puolen tunnin välein säästä riippuen sekä Leppälän mökillä että Iisalmen pappilassa. Itse tapahtumaan on vapaa pääsy. Seurasaaren ulkomuseon museotaloihin pääsymaksu 6 / 9€.

Tapahtuman järjestää CERERE-hanke (http://cerere2020.eu) yhteistyössä Seurasaaren ystävät ry:n, Maatiaiset ry.:n ja Kansallismuseon kanssa.

Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Minna Mikkolaan (minna.mikkola at helsinki.fi).

Mainokset

Kommentointi on suljettu.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggers like this: