Meritietä Kauppatorilta Seurasaareen

Vesitieyhteys Kauppatorilta Seurasaareen avattiin toukokuussa.

Toukokuun puolivälissä avattu lauttayhteys Helsingin keskustasta Seurasaareen lisää pääkaupunkiseudun asukkaiden ja matkailijoiden mahdollisuuksia päästä nauttimaan  Seurasaaren monipuolisesta kulttuuritarjonnasta ja luonnosta. Samalla laivamatkailijat näkevät Helsingin länsipuolen rannikkoa.

Jari Dahlbergille Seurasaari on aina ollut  tärkeä paikka.

Lauttaliikenteestä vastavan Skiipa Oy:n toimitusjohtaja Jari Dahlbergille Seurasaarella on aina ollut oma tärkeä merkityksensä. Hän tunnustautuu luontoihmiseksi ja puhuu Seurasaaren lumosta. ”Saarella on oma vetovoimansa, ja siellä ollessa voi kokea ajan pysähtyvän.”

Lauttayhteyden avaaminen Seurasaareen on osa Helsingin merellistä strategiaa, jonka tavoitteena on lisätä ihmisten mahdollisuuksia päästä tutustumaan kaupungin merellisiin kohteisiin.

Reittiä liikennöivän Skiipa-aluksen laituri sijaitsee Kauppatorilla Kolera-altaan vieressä. Alus liikennöi  toukokuussa  kolme kertaa päivässä ja kesä-elokuussa neljä kertaa päivässä. Matka kestää noin 45 minuuttia.

Aikuisille matka maksaa yhteen suuntaan 12 euroa ja lapsille 6 euroa. Seurasaaren päässä laituri sijaitsee saaren kauniin ravintolan edustalla.

Kommentointi on suljettu.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: