Pääsiäiskokon rakennustalkoot kiirastorstaina 29.3.2018 klo 16

Helsingin keskipohjalaiset ry:n talkookutsu:

Kokkotalkoot ja pääsiäiskokko

Pääsiäiskokko talkoineen ja polttamisineen on aina ollut yhdistyksemme kevään päätapahtumia. Niin tänäkin vuonna. Kokkotalkoot pidetään kiirastorstaina 29.3. klo 16.00 Seurasaaren kokonpolttopaikalla. Tule siis paikalle perhekuntinesi iloisiin kokonrakennustalkoisiin!  Samalla saat raikasta ulkoilmaa ja liikettä niveliin. Tällä kertaa yhdistys tarjoaa talkootarjoiluna grillimakkaraa juomineen.

Kokko poltetaan komein seremonioin ja toivottavasti suuressa väenpaljoudessa lauantaina 31.3. Pienempi narrikokko sytytetään ensin ja varsinainen isokokko kokkomestarimme Esan toimesta noin klo 19.00. Kokon palaessa kuulemme ja näemme perinteistä ohjelmaa: avajaisfanfaarin, tervehdyspuheen ja pikkutrullien valloittavaa laulantaa. Myös lastenteatteriyksikkö HIT Mini esittää ohjelmaa. Seurasaareen pääsee parhaiten bussilla no 24 joka lähtee Erottajalta.

Lankalauantai oli vanhan kansan uskomusten mukaan vuoden huonomaineisin ilta, jolloin pahat voimat eli noidat ja trullit olivat liikkeellä. Elävän tulen ja kitkerän tuoksuisen savun uskottiin pitävän pahat henget loitolla. Kokkojen polttamisella haluttiin turvata myös hyvä sato ja runsas karjananti.

Mainokset

Kommentointi on suljettu.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggers like this: