Retki Tallinnan ulkomuseon joulukylään 16.12.2017

Teksti: Margit Huhtala

Seurasaaren ystävät kävivät 16.12.2017 tutustumassa Viron ulkoilmamuseon kaksipäiväiseen joulutapahtumaan.  Matkalla olivat mukana Margit Huhtala, Martti Kemppainen ja Pentti Lindfors. 

Sekä erilaiset joulua edeltävän että myös joulunpyhien perinteet olivat esillä ulkomuseon joulutapahtumassa. Kussakin avoinna olevassa yli kymmenessä rakennuksessa esiteltiin adventtiajan ja joulun pyhien perinteitä kuten ruokien valmistusta ja joulukoristeiden tekoa sekä maaseudun elinympäristöstä sekatavakauppaa, savusaunan lämmitystä, pyykinpesuvälineitä ja koulun toimintaa.  Jouluruokia ja koristeita oli myös myynnissä maalaistaloissa ja sekatavarakaupassa.

Savusaunan lämmitys oli meneillään perinnesaunassa ja koulussa museoyleisö pääsi katsomaan opettajien ja oppilaiden vuoden 1976 neuvostoajan koulun uudenvuoden vastaanottotapahtumaa.  Museokävijät pääsivät halutessaan ajelemaan hevoskyydillä läpi museoalueen, jonka kujilla voi tavata myös joulupukkeja ja menninkäisiä. Museokävijät voivat myös ruokailla museoalueen ruokapaikassa.

Museoalue ja kymmenkunta sen rakennuksista ovat auki vuoden ympäri joulunpyhiä lukuunottamatta. Alueella toimivat ympäri vuoden ainakin ruokapaikka, käsityöläismyymälä ja vastaanotossa oleva pieni myymälä ja lippupiste. 

Ohessa muutama kuva makkaran ja himmelien teosta, hevosajelusta sekä Martin ja Pentin kohtaamasta menninkäisestä. Joulupirtissä ruokien äärellä soitettiin kannelta ja oljilla loikoileva saunatonttu lämmitti savusaunaa. Huomaa, miten hienosti savu kaartui kattoa myöten ulos saunasta eikä häirinnyt oljilla loikoilevaa lämmittäjää. Sekatavarakaupassa oli esillä vuosikymmenien aikaisia tavaroita ja koulussa oli meneillään uuden vuoden juhla.

 

Mainokset

Kommentointi on suljettu.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggers like this: