Raportti museoiden ystäväyhdistysten tapaamisesta Kotkassa 9.-10.9.2017

Teksti: Margit Huhtala
Kuvat: Sirkka Kotola ja Martti Kemppainen

 

Museoiden ystäväyhdistysten kaksipäiväinen tapaaminen oli Kotkassa merimuseo Vellamon tiloissa ja Vellamon ystävät olivat tilaisuuden isäntinä. Tapahtuman puheenjohtajana oli Vellamon ystävät ry:n puheenjohtaja Sirkka Kotola. Kaikkiaan tilaisuudessa oli mukana yli 80 ystäväyhdistysten jäsentä vajaasta kahdestakymmenestä eri museoiden ystäväyhdistyksestä. Mukana olivat myös museoviraston, kansallismuseon ja Vellamon edustajat.

Museoiden yhteiskunnallisesta vaikutuksesta ja asiaan liittyvästä tutkimuksesta kertoi kansallismuseon markkinointijohtaja Jonna Heliskoski. Hän korosti erityisesti museoiden yhteiskunnallista merkitystä sekä yhteyttä kansallisen perinnön ja taloudellisen kehityksen välillä. Leena Marsio Museovirastosta piti myös mielenkiintoisen esityksen aineettomasta kulttuuriperinnöstä ( #eläväperintö LeenaMarsio), siihen liittyvästä Unescon työstä sekä kansallisesta aineettoman perinnön wikipediasta.

Vellamon ystävät kertoivat yhdestä esimerkistä, miten he ovat edistäneet museoiden yhteiskunnallista vaikutusta. Ystäväyhdistys yhteistyössä kunnan sosiaalitoimen kanssa järjestää ja tukee vanhusten retkiä Vellamoon. Molemmat osapuolet hyötyvät: Vellamo saa lisätuloja ja vanhukset vaihtelua arkirutiineihin.

Ystäväyhdistykset pääsivät myös tutustumaan museojäänmurtaja Tarmoon sekä risteilylle Kymijoelle. Antero Kekkosen lisäksi myös paikalla olleet Kotkan oppaat kertoivat Kotkan historiasta ja nykypäivästä. Teollisuus- ja merenkulkukaupunkina tunnetusta Kotkasta näimme myös Alvar Aallon suunnitteeman Sunilan tehtaiden rakennukset. Kotkasta jäi mieleen myös lukuisat upeat kaupunkipuistot, joiden vertaista tuskin löytyy muualta Suomesta.

Tapaaminen alkoi ruokailulla
Tapaaminen alkoi ruokailulla
Ystävät lähdössä risteilylle
Iltavastaanotto Tarmolla

Mainokset

Kommentointi on suljettu.

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggers like this: